Prima Contact Harta
 Română  English
 
 
Prima / Noutati / Grecia va construi cel mai mare parc fotovoltaic din lume
Grecia va construi cel mai mare parc fotovoltaic din lume
25.01.2011  
Accesări: 648   
imprimare
http://www.green-report.ro/stiri/grecia-va-construi-cel-mai-mare-parc-fotovoltaic-din-lume
Guvernul de la Atena a anuntat in urma cu trei zile ambitia Greciei de a construi cel mai mare parc fotovoltaic din lume, relateaza AFP. Operatorul insarcinat cu constructia sit-ului cauta in prezent un partener financiar pentru a realiza un proiect al carei investitii totale s-ar ridica la 600 de milioane de euro. Sit-ul va fi ”mai mare decat orice alt parc existent in prezent, in lume”, a declarat premierul elen Georges Papadreou, in timpul unei vizite pe amplasamentul viitorului parc. 

Parcul urmeaza sa aiba o capacitate instalata de 200 MW, ceea ce ar permite alimentarea a 55.000 de locuinte, reducand totodata emisiile de gaze cu efect de sera cu 300.000 de tone anual. Totodata, sit-ul va avea si o uzina de productie a panourilor fotovoltaice.
Acesta va fi situat in nordul tarii, in apropiere de orasul Kozani, si va avea o suprafata de circa 530 de hectare, situate nu departe de niste vechi mine de lignit. Combustibil extrem de poluant, lignitul este in prezent utilizat pentru a alimenta centralele operatorului public national DEI. 
Acestuia i s-a atribuit realizarea sit-ului fotovoltaic, urmand ca in curand sa lanseze un apel de oferte la nivel international pentru a gasi un investitor strategic. Compania chineza Yingli Solar, germanii de la Q-Cells AG si americanii de la SunPower au inceput deja sa transmita semnale prinvind interesul lor, relateaza presa elena.

Plasează articolul în:
google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 
 
Prima   Contact   Harta
vizitatori: 852861
sus
B2B and B2C solutions , Branding & Graphic Design Services,Website Design and Development , E-Commerce Systems,Software Application Architecture and Development,Multimedia solutions , 2D/3D modeling & animation solutions,Video & Post Production Creat de Trimaran
 
Profilul energetic al tarii   /   Cadrul legislativ   /   Studii de caz   /   Profiliurile INP/CN   /   Planuri de afaceri   /   Constientizare   /   Publicaţii   /   Noutati
Tel. +373 22 232247   /  Fax. +373 22 232247

Adresa: Str. Mitropolit Dosoftei 156a, bir. 37, mun. Chisinau, Republica Moldova