Prima Contact Harta
 Română  English
 
 
Prima / Noutati / SUA – China: Contract pentru proiecte de energie verde de 7,5 miliarde de dolari
SUA – China: Contract pentru proiecte de energie verde de 7,5 miliarde de dolari
19.01.2011  
Accesări: 673   
imprimare
http://www.green-report.ro/stiri/sua-ndash-china-contract-pentru-proiecte-de-energie-verde-de-75-miliarde-de-dolari

Alcoa Inc., cel mai mare producator de aluminiu american a incheiat o intelegere cu gigantul China Power Investment Corp. pentru investitii de 7,5 miliarde de dolari in energie verde si metalurgie, in contextul strategiei ambitioase a Chinei de a reduce poluarea si costurile cu energia, relateazaBloomberg.

Cele doua companii planuiesc in urmatorii ani sa dezvolte proiecte de energie solara si eoliana si uzine de prelucrare a aluminiului echipate cu cele mai noi tehnologii, a anuntatAlcoa, cu sediul la New York.
China, cel mai mare poluator al planetei, are ca obiectiv pana in 2020 ca 15% din energia pe care o consuma sa provina din surse regenerabile.
Masurile de incurajare a noilor tehnologii verzi sunt de aproape trei ori mai mari decat cele din SUA, potrivit unui raport al Climate Institute.
"Este foarte dificil pentru China sa cumpere tehnologii de ultima ora din SUA, din cauza nenumaratelorrestrictii, insa energia curata este un sector in care ambele tari colaboreaza cu mare placere”, a declarat Owen Liang, analist economic din Shenzen. Intrebare e: de ce Alcoa? Un motiv ar fi acela ca guvernul chinez vrea sa promoveze energia curata in productia de aluminiu pentru a reduce poluarea si pentru a eficientiza consumul energetic. Intelegerea a fost incheiata pe fondul vizitei pe care presedintele chinez Hu Jintao o face in aceste zile, la Washington.
China este, pe plan mondial, cel mai mare consumator de aluminiu, destinat fabricarii dozelor de bauturi si a cadrelor pentru ferestre. Desi cererea e tot mai mare la nivel mondial, producatorii chinezi de aluminiu au fost nevoiti sa reducaproductia, din iulie, cu 1,6 milioane de tone anual din cauza restrictiilor de consum de energie.


Plasează articolul în:
google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 
 
Prima   Contact   Harta
vizitatori: 847705
sus
B2B and B2C solutions , Branding & Graphic Design Services,Website Design and Development , E-Commerce Systems,Software Application Architecture and Development,Multimedia solutions , 2D/3D modeling & animation solutions,Video & Post Production Creat de Trimaran
 
Profilul energetic al tarii   /   Cadrul legislativ   /   Studii de caz   /   Profiliurile INP/CN   /   Planuri de afaceri   /   Constientizare   /   Publicaţii   /   Noutati
Tel. +373 22 232247   /  Fax. +373 22 232247

Adresa: Str. Mitropolit Dosoftei 156a, bir. 37, mun. Chisinau, Republica Moldova