Prima Contact Harta
 Română  English
 
 
Prima / Noutati / Hotelul viitorului: Adapostulanti-schimbari climatice
Hotelul viitorului: Adapostulanti-schimbari climatice
10.01.2011  
Accesări: 610   
imprimare
http://www.green-report.ro/stiri/hotelul-viitorului-adapostul-anti-schimbari-climatice

O firma de arhitectura ruseasca a creat un adapostanti-schimbari climatice, un hotel futuristic ce poate rezista in fata cresterii nivelului apei si a altor efecte ale incalzirii globale, potrivit “DailyMail”.

Hotelul arata ca o combinatie intre Arca lui Noe si un film SF din anii ’70. Acesta este o “biosfera” conceputa ca un adapost in caz de dezastru, care cuprinde diverse specii de plante si este complet autonoma din punct de vedere energetic. Are forma de scoica, iar inauntru este un spatiu verde, autosustenabil si placut pentru oaspeti.
Arhitectiisustin ca forma hotelului distribuie greutatea constructiei astfel incat acesta nu este vulnerabil la cutremure.
Energia si apa sunt produse cu ajutorul panourilor solare si al unui sistem de colectare a apei de ploaie. Datorita structurii sale transparente, in interior patrunde suficienta lumina naturala pentru a reduce la minimum cantitatea de energie consumata.
Arca a fost construita de firma ruseasca Remistudio.
„In ce priveste arhitectura, exista doua mari probleme. Prima este pastrareasigurantei si precautia fata de conditii de mediu extreme si schimbari climatice. A doua este protectia mediului inconjurator de activitatea umana. Arca incearca sa raspundaprovocarilor vremii in care traim”, a declarat arhitectul Alexander Remizov.
Toate plantele din hotel au fost alese in functie de compatibilitate, de iluminare si de cantitatea de oxigen pe care o produc, cu scopul de a crea un spatiu atractiv si confortabil.


Plasează articolul în:
google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 
 
Prima   Contact   Harta
vizitatori: 848839
sus
B2B and B2C solutions , Branding & Graphic Design Services,Website Design and Development , E-Commerce Systems,Software Application Architecture and Development,Multimedia solutions , 2D/3D modeling & animation solutions,Video & Post Production Creat de Trimaran
 
Profilul energetic al tarii   /   Cadrul legislativ   /   Studii de caz   /   Profiliurile INP/CN   /   Planuri de afaceri   /   Constientizare   /   Publicaţii   /   Noutati
Tel. +373 22 232247   /  Fax. +373 22 232247

Adresa: Str. Mitropolit Dosoftei 156a, bir. 37, mun. Chisinau, Republica Moldova