Prima Contact Harta
 Română  English
 
 
Prima / Noutati / Marea Britanie: Program de finantare a energiei verzi pentru mediul privat
Marea Britanie: Program de finantare a energiei verzi pentru mediul privat
17.12.2010  
Accesări: 1760   
imprimare
http://www.green-report.ro/stiri/marea-britanie-program-de-finantare-energiei-verzi-pentru-mediul-privat

Guvernul britanic a anuntat ca va investi 110 miliarde de lire sterline in noi centrale energetice, inclusiv nucleare, pentru a-si atinge tinta de crestere a ponderii energiei verzi de la 7% la 30% pana in 2020, informeaza agentia Xinhua.

Chris Huhne, secretarul pe Energie si Schimbari Climatice din Marea Britanie, le-a transmis membrilor Parlamentului ca au o sansa unica de a reface piata energetica a tarii, de a restabili increderea investitorilor si de a reconstrui centralele energetice.
Guvernul britanic estimeaza ca cererea de electricitate s-ar putea dubla pana in 2050 si sustine ca investitiile trebuie facute acum, deoarece un sfert dintre centralele din reteaua electrica nationala a Marii Britanii au fost construite pe vremea cand carbunele local era principala sursa de energie si trebuie sa fie inlocuite in urmatorii zece ani.
Un sfert din capacitatea de generare a tarii va trebui sa fie inlocuita pana in 2020, din cauza ca foarte multe centrale energetice si nucleare si-au atins durata maxima de viata.
Huhne intentioneaza sa stimuleze piata privatizata a energiei din Marea Britanie - dominata de energie electrica si gaze naturale si sustinuta de carbune - pentru a investi in dezvoltarea unor centrale cu emisii reduse, inclusiv centrale nucleare sau parcuri eoliene. Investitia de 110 miliarde de lire va proveni din sectorul privat, care va cauta sa isi scada costurile aplicand preturi mai mari la energie pentru consumatori in aceasta perioada.
Planul lui Huhne cuprinde atragerea investitiilor catre proiecte cu emisii reduse sau zero, precum si folosirea unor combustibili fosili mai putini poluanti. Potrivit propunerilor sale, legislatia ar urma sa intervina in cresterea pretului energiei din combustibili fosili – de la 20 de lire pe tona pana la 40 de lire pe tona pana in 2020 - pentru ca energia regenerabila sa devina mai atractiva pentru investitori.


Plasează articolul în:
google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 
 
Prima   Contact   Harta
vizitatori: 907254
sus
B2B and B2C solutions , Branding & Graphic Design Services,Website Design and Development , E-Commerce Systems,Software Application Architecture and Development,Multimedia solutions , 2D/3D modeling & animation solutions,Video & Post Production Creat de Trimaran
 
Profilul energetic al tarii   /   Cadrul legislativ   /   Studii de caz   /   Profiliurile INP/CN   /   Planuri de afaceri   /   Constientizare   /   Publicaţii   /   Noutati
Tel. +373 22 232247   /  Fax. +373 22 232247

Adresa: Str. Mitropolit Dosoftei 156a, bir. 37, mun. Chisinau, Republica Moldova