Prima Contact Harta
 Română  English
 
 
Prima / Noutati / Fabrica de soare la Orhei pe banii chinezilor
Fabrica de soare la Orhei pe banii chinezilor
16.12.2010  
Accesări: 825   
imprimare
http://www.stireazilei.md/c-2155-6478,Fabrica-de-soare-la-Orhei-pe-banii-chinezilor

Primim semne incurajatoare de la investitorii straini, care nu ezita sa vina cu bani in Moldova, chiar si in vremuri de instabilitate politica. Compania chineza Shangdong AUHUA a anuntat, astazi, ca vrea sa ridice la Orhei o fabrica de producere a energiei solare, care va fi construita pe 20 de hectare de teren. Investitia este pe masura - 60 de milioane de dolari.

Chinezii isi propun sa fabrice aici baterii solare pentru incalzirea locuintelor, spitalelor sau pentru iluminatul stradal. Un calcul efectuat de investitori arata ca pentru incalzirea Spitalului Republican cu baterii solare, autoritatile ar putea economisi in jur de 80 de milioane de lei.
Viceministrul Economiei, Sergiu Ciobanu, sustine ca investitia chinezilor vine ca o manusa pentru Moldova, mai ales dupa un an dificil, in care am trecut prin doua scrutine electorale.
“Este o investitie foarte importanta pentru tara noastra, care vine tocmai intr-o perioada dificila. Shangdong AUHUA are in plan sa creeze 2 mii de locuri de munca la Orhei. Nu putem spune deocamdata peste cat timp am putea beneficia de aceste baterii solare. Cert este ca avantajele sunt multiple – caldura, apa calda, iluminare, toate pe baza energiei solare”, a declarat, intr-o conferinta de presa, viceministrul.
Chinezii sunt incurajati de specialistii moldoveni, care spun ca nu au decat de castigat aici, mai ales ca este prima fabrica de producere a energiei solare in Moldova.
Shangdong AUHUA activeaza pe piata chineza din 2002. Este una din cele mai mari companii de producere a energiei solare din China.


Plasează articolul în:
google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 
 
Prima   Contact   Harta
vizitatori: 847307
sus
B2B and B2C solutions , Branding & Graphic Design Services,Website Design and Development , E-Commerce Systems,Software Application Architecture and Development,Multimedia solutions , 2D/3D modeling & animation solutions,Video & Post Production Creat de Trimaran
 
Profilul energetic al tarii   /   Cadrul legislativ   /   Studii de caz   /   Profiliurile INP/CN   /   Planuri de afaceri   /   Constientizare   /   Publicaţii   /   Noutati
Tel. +373 22 232247   /  Fax. +373 22 232247

Adresa: Str. Mitropolit Dosoftei 156a, bir. 37, mun. Chisinau, Republica Moldova