Prima Contact Harta
 Română  English
 
 
Prima / Noutati / Algeria tinteste independenta energetica pentru 2030
Algeria tinteste independenta energetica pentru 2030
07.12.2010  
Accesări: 646   
imprimare
http://www.green-report.ro/stiri/algeria-tinteste-independenta-energetica-pentru-2030

Ministrul algerian al Energiei a anuntat ieri lansarea unui vast program menit sa asigure, pana in 2030, productia de energie a tarii pe baza de energie regenerabila. O energie curata, durabila, pe care ar putea chiar sa o exporte.

„E o provocare enorma. Un program extrem de ambitios in materie de energie solara, eoliana si geotermala”, a declarat ieri ministrul algerian al Energiei si Minelor, Youcef Yousfi, vorbind despre un plan energetic al carui termen de finalizare sa fie anul 2030. Un program care se inscrie, in viziunea presedintelui Abdelaziz Bouteflika, intr-un „veritabil plan national de dezvoltare a energiei regenerabile”.
Acest lucru ar trebui sa permita Algeriei sa produca, la nivelul anului 2030, mari cantitati de electricitate, care astazi sunt obtinute cu ajutorul gazelor naturale. Cu toate acestea proiectele de productie nationala a turbinelor pe gaz si cele de dezvoltare a centralelor nucleare vor continua.
Un mijloc pentru Algeria de a-si asigura independenta energetica, dar si de a exporta energie verde peste 20 de ani. Constructia in zona sahariana a unei centrale electrice exclusiv pe baza de panouri solare, cu o capacitate de 150 de megawati, a fost deja prevazuta.


Plasează articolul în:
google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 
 
Prima   Contact   Harta
vizitatori: 852134
sus
B2B and B2C solutions , Branding & Graphic Design Services,Website Design and Development , E-Commerce Systems,Software Application Architecture and Development,Multimedia solutions , 2D/3D modeling & animation solutions,Video & Post Production Creat de Trimaran
 
Profilul energetic al tarii   /   Cadrul legislativ   /   Studii de caz   /   Profiliurile INP/CN   /   Planuri de afaceri   /   Constientizare   /   Publicaţii   /   Noutati
Tel. +373 22 232247   /  Fax. +373 22 232247

Adresa: Str. Mitropolit Dosoftei 156a, bir. 37, mun. Chisinau, Republica Moldova