Prima Contact Harta
 Română  English
 
 
Prima / Noutati / Cluj-Napoca va avea cel mai mare parc fotovoltaic din Romania
Cluj-Napoca va avea cel mai mare parc fotovoltaic din Romania
10.12.2010  
Accesări: 827   
imprimare
http://www.green-report.ro/stiri/cluj-napoca-va-avea-cel-mai-mare-parc-fotovoltaic-din-romania

Cluj Napoca va avea de anul viitor cel mai mare sistem din Romania de producere de energie verde prin panouri solare, a declarat ieri primarul municipiului, Sorin Apostu, citat de Mediafax. El a adaugat ca sistemul va furniza gratuit electricitate pentru sistemul de iluminat public, Spitalul Municipal si alte institutii.

Proiectul va fi dezvoltat de un grup de investitori americani si va fi finalizat la sfarsitul anului 2011.
”Vorbim despre instalarea, la Cluj-Napoca, a celui mai mare sistem de producere de energie verde prin intermediul panourilor solare din Romania. O parte din ceea ce este azi Cartierul Tineretului, circa 180 de hectare, Primaria va directiona catre montarea de panouri solare si fotovoltaice si va primi curent verde pe gratis pentru tot iluminatul public din municipiu, pentru Spitalul Municipal si alte institutii publice. Este vorba despre grupul de investitori americani, WWS Energy Development LLC, care vor construirea unui parc fotovoltaic, iar 30 la suta din energia produsa, dar nu mai putin de 3550 MW pe an, va fi furnizata municipalitatii. Investitia va fi gata la sfarsitul anului 2011”, a spus Sorin Apostu.
Potrivit acestuia, in urma finalizarii proiectului, municipalitatea clujeana va realiza o economie de 2 milioane de euro pe an, deoarece nu va mai fi platita factura la energia electrica pentru iluminatul public din bugetul local, ci aceasta va fi asigurata din parcul fotovoltaic.
Parcul fotovoltaic va fi construit pe o suprafata de peste 90 la suta din terenul de 203 de hectare al Cartierului Tineretului. Acesta urma sa fie construit incepand din 2008 de un dezvoltator imobiliar privat, Polus Real Estate, care a renuntat la proiect din cauza crizei economice. Acolo urmau sa fie construite 6.000 de unitati locative si 370 de locuinte sociale pentru Primarie.
”Din aceasta economie vom construi 370 de locuinte sociale in acest cartier”, a mai spus primarul Clujului.


Plasează articolul în:
google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 
 
Prima   Contact   Harta
vizitatori: 847246
sus
B2B and B2C solutions , Branding & Graphic Design Services,Website Design and Development , E-Commerce Systems,Software Application Architecture and Development,Multimedia solutions , 2D/3D modeling & animation solutions,Video & Post Production Creat de Trimaran
 
Profilul energetic al tarii   /   Cadrul legislativ   /   Studii de caz   /   Profiliurile INP/CN   /   Planuri de afaceri   /   Constientizare   /   Publicaţii   /   Noutati
Tel. +373 22 232247   /  Fax. +373 22 232247

Adresa: Str. Mitropolit Dosoftei 156a, bir. 37, mun. Chisinau, Republica Moldova