Prima Contact Harta
 Română  English
 
 
Prima / Noutati / Valorificarea resurselor energetice regenerabile
Valorificarea resurselor energetice regenerabile
15.10.2009  
Accesări: 1117   
imprimare
Sursa: http://www.vestul.ro/stiri/1956/valorificarea-resurselor-energetice-regenerabile.htm

CJT intenţionează să construiască, la Covaci, un Parc pentru producţie de energie fotovoltaică.
Zilele trecute, s-a semnat contractul de asociere pentru promovarea, realizarea şi exploatarea Parcului judeţean pentru producţia de energie fotovoltaică Covaci, de către preşedintele CJT, Constantin Ostaficiuc şi primarii din 24 de localităţi timişene. CJT a invitat toate administraţiile locale din judeţ să se implice în proiect, însă doar 24 au răspuns, până acum, pozitiv.
În localitatea Covaci, CJT deţine 60 de hectare, Parcul de energie fotovoltaică urmând a se realiza pe 45 dintre acestea. Potrivit preşedintelui CJT, pe restul terenului se va ridica un Parc industrial, dedicat special firmelor care să producă echipamente pentru energie verde. Sistemele fotovoltaice realizează conversia directă a energiei solare în energie electrică, fără emisie de gaze poluante în jur şi fără poluare fonică.
CJT a lansat un concurs de soluţii pentru realizarea studiului de fezabilitate, cât şi pentru variantele de finanţare, întreaga investiţie fiind estimată la aproximativ 150 de milioane euro. Se va face o cerere de finanţare pe Programul Operaţional Sectorial „Creşterea Competitivităţii Economice”, Axa Prioritară 4 - „Creşterea eficienţei energetice şi a securităţii furnizării, în contextul combaterii schimbărilor climatice”.
Momentan, proiectul este în primul stadiu şi nu se ştie dacă şi câţi bani se vor primi, finanţarea din fonduri europene fiind foarte importantă, în condiţiile în care este vorba de o sumă mare de bani.

Radu A. GHEŢA

Plasează articolul în:
google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 
 
Prima   Contact   Harta
vizitatori: 849328
sus
B2B and B2C solutions , Branding & Graphic Design Services,Website Design and Development , E-Commerce Systems,Software Application Architecture and Development,Multimedia solutions , 2D/3D modeling & animation solutions,Video & Post Production Creat de Trimaran
 
Profilul energetic al tarii   /   Cadrul legislativ   /   Studii de caz   /   Profiliurile INP/CN   /   Planuri de afaceri   /   Constientizare   /   Publicaţii   /   Noutati
Tel. +373 22 232247   /  Fax. +373 22 232247

Adresa: Str. Mitropolit Dosoftei 156a, bir. 37, mun. Chisinau, Republica Moldova