Prima Contact Harta
 Română  English
 
 
Prima / Noutati / Renexpo: In 2050, Romania ar putea folosi doar un sfert din energia consumata astazi
Renexpo: In 2050, Romania ar putea folosi doar un sfert din energia consumata astazi
24.11.2010  
Accesări: 791   
imprimare
http://www.green-report.ro/stiri/renexpo-2050-romania-ar-putea-folosi-doar-un-sfert-din-energia-consumata-astazi

Romania va face progrese in domeniul surselor de energie regenerabila si eficientei energetice, putand sa-si reduca masiv consumul in viitor, a declarat astazi Johann-Georg Rohm, director general Reeco Group, la deschiderea oficiala a Targului international Renexpo South-East Europe, de la Bucuresti.

Rohm a invitat participantii la deschidere sa faca un exercitiu de imaginatie ce s-ar putea concretiza intr-un viitor nu foarte indepartat. ”In anul 2050, vad parcuri offshore in Marea Neagra si parcuri eoliene pe dealurile Dobrogei. Atunci, vom gasi statii de productie a biocombustibililor in apropierea marilor orase si un numar foarte mare de companii verzi. In acest an, 2050, veti avea nevoie de numai 25% din energia consumata in prezent. Va exista un sistem nou si performant de alimentare cu energie, care o va transporta acolo unde este necesar”, a aratat directorul general Reeco Group.
Rohm a apreciat ca, desi conferintele din domeniul energetic sunt dedicate in prezent doar specialistilor, in curand aceastea se vor adresa tuturor cetatenilor, pentru ca toti vor avea nevoie de astfel de informatii.
In asteptarea Summit-ului de la Cancun
Renexpo South-East Europe, cel mai mare targ de echipamente pentru exploatarea surselor regenerabile de energie, s-a deschis astazi la Sala Palatului, in prezenta organizatorilor si a reprezentantilor autoritatilor centrale, care au accentuat interesul crescut pentru domeniul energiei regenerabile in contextul schimbarilor climatice. ”Cred ca este foarte important ca acest eveniment are loc inainte de Conferinta ONU din Mexic, de la Cancun, unde este de asteptat ca Uniunea Europeana, din care si noi suntem parte, sa adopte un set echilibrat de decizii care sa conduca la un acord international de protectie a mediului si dupa 2012”, a declarat Daniela Giurca, director al Directiei generale de politici agricole din cadrul Ministerului Agriculturii.
A treia editie a Renexpo este organizata de Grupul REECO, organizator international de targuri si conferinte pentru energii regenerabile si eficienta energetica si se desfasoara, in perioada 24-26 noiembrie 2010, la Sala Palatului din Bucuresti.
In cadrul targului, 70 de expozanti din 13 tari europene isi vor prezenta cele mai recente proiecte, servicii si produse, intr-un spatiu expozitional de 2.000 metri patrati. Evenimentul va include 5 conferinte internationale si un workshop la care sunt asteptati toti cei interesati de domeniul energiei eoliene, solare, bioenergiei, eficientei energetice, microhidroenergiei si retelelor inteligente.


Plasează articolul în:
google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 
 
Prima   Contact   Harta
vizitatori: 847208
sus
B2B and B2C solutions , Branding & Graphic Design Services,Website Design and Development , E-Commerce Systems,Software Application Architecture and Development,Multimedia solutions , 2D/3D modeling & animation solutions,Video & Post Production Creat de Trimaran
 
Profilul energetic al tarii   /   Cadrul legislativ   /   Studii de caz   /   Profiliurile INP/CN   /   Planuri de afaceri   /   Constientizare   /   Publicaţii   /   Noutati
Tel. +373 22 232247   /  Fax. +373 22 232247

Adresa: Str. Mitropolit Dosoftei 156a, bir. 37, mun. Chisinau, Republica Moldova