Prima Contact Harta
 Română  English
 
 
Prima / Noutati / BERD investeste in cel mai mare proiect eolian din lume, dezvoltat de Iberdrola in Romania
BERD investeste in cel mai mare proiect eolian din lume, dezvoltat de Iberdrola in Romania
25.11.2010  
Accesări: 785   
imprimare
http://www.green-report.ro/stiri/berd-investeste-cel-mai-mare-proiect-eolian-din-lume-dezvoltat-de-iberdrola-romania

Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) intentioneaza sa cumpere o participatie la proiectul Iberdrola Renovables de a construi un parc de centrale eoliene in Romania, potrivit Mediafax.

Parcul eolian va avea o capacitate de 1,5 GW. Potrivit BERD, planurile de investitie in proiectul eolian din Romania se afla in faza initiala.
Iberdrola ar putea incepe anul viitor constructia a 500-600 MW in turbine eoliene in judetele Constanta si Tulcea, a declarat, in septembrie, Adrian Goicea, directorul pentru Romania al Ibedrola Renovables, subsidiara a companiei spaniole. Tot anul viitor, compania va incerca sa obtina avizele pentru racordarea altor 900 MW instalati in turbine eoliene, adaugat el.
Iberdrola estimeaza ca in 2011 va avea in functiune primul parc eolian, amplasat in localitatea Mihai Viteazu, din judetul Constanta, care va avea o putere instalata de 80 MW.
Divizia de energie regenerabila a Iberdrola a anuntat in 2009 ca investitiile in energie eoliana in Romania ar putea depasi doua miliarde de euro.


Plasează articolul în:
google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 
 
Prima   Contact   Harta
vizitatori: 847162
sus
B2B and B2C solutions , Branding & Graphic Design Services,Website Design and Development , E-Commerce Systems,Software Application Architecture and Development,Multimedia solutions , 2D/3D modeling & animation solutions,Video & Post Production Creat de Trimaran
 
Profilul energetic al tarii   /   Cadrul legislativ   /   Studii de caz   /   Profiliurile INP/CN   /   Planuri de afaceri   /   Constientizare   /   Publicaţii   /   Noutati
Tel. +373 22 232247   /  Fax. +373 22 232247

Adresa: Str. Mitropolit Dosoftei 156a, bir. 37, mun. Chisinau, Republica Moldova