Prima Contact Harta
 Română  English
 
 
Prima / Noutati / Energia verde, solutie de iesire din criza pentru Romania
Energia verde, solutie de iesire din criza pentru Romania
09.11.2010  
Accesări: 978   
imprimare
http://www.green-report.ro/stiri/energia-verde-solutie-de-iesire-din-criza-pentru-romania

Potentialul energetic din surse regenerabile al Romaniei poate atrage investitii uriase care sa atenueze efectele crizei economice resimtite de tara noastra, sunt de parere reprezentantii mediului economic prezenti astazi la Forumului Marii Negre pentru Energii Regenerabile.

Cea de-a doua zi de dezbateri din cadrul Forumului a punctat oportunitatile energetice ale Romaniei, in calitate de stat riveran la Marea Neagra, precum si provocarile sistemului pe fondul crizei economice.
”Marea Neagra poate deveni un inel energetic, al infrastructurii, si, prin centrul de cercetare care va infiintat in Romania, de valorificarea maxima a potentialului energetic al acesteia. Vorbim aici de transportul maritim al gazelor naturale, pentru ca daca carbunele este repartizat relativ uniform, gazele naturale nu sunt. De asemenea, exista potential pentru biomasa, bioenergie, biogaz. Tehnologia ne permite sa valorificam ceea ce este astazi, la propriu, abandonat. E nevoie de o legislatie adecvata, de un proiect pilot si de o siguranta a investitorilor”, a declarat Iulian Iancu, presedintele Comisiei de Industrii a Romaniei.
El a mentionat ca legislatia Romaniei trebuie sa atraga investitiile straine, care ar putea reduce efectele crizei economice resimtite din plin. Potrivit reprezentantilor Ministerului Economiei, promovarea energiei din surse regenerabile este asigurata deja prin transpunerea directivelor europene in legislatia romaneasca.
2020: un sfert energia consumata va trebui sa provina din surse regenerabile
”Romania trebuie sa recupereze decalajul de dezvoltare economica fata de tarile europene. Tara noastra si-a insusit aquis-ul comunitar, ceea ce inseamna ca politica energetica a Romaniei se sincronizeaza cu politica europeana, care pune accent pe respectarea drepturilor consumatorilor si
reducerea impactului asupra mediului”, a spus Claudiu Stafie, secretar de stat in cadrul Ministerului Economiei.
Potrivit acestuia, in anul 2020, 24% din consumul de energie din Romania trebuie sa fie asigurat din surse regenerabile, ceea ce inseamna o crestere cu 6,2% fata de anul de referinta 2005. Acest lucru se traduce prin faptul ca tara noastra va trebui sa valorifice doua treimi din potentialul de surse regenerabile de care dispune.
Dezvoltarea sectorului energetic si cresterea ponderii energiei verzi reprezinta un deziderat cu atat mai mult cu cat promit o reducere a impactului asupra mediului si o crestere a investitiilor in plan global, trend ce se pastreaza si in Romania. Pe de alta parte, progresul stiintific si preocuparile crescande din domeniul cercetarii ofera solutii viabile de valorificare a sectorul energetic, stimuland tot mai mult cercetarea. La toate acestea, se adauga cresterea numarului de locuri de munca in domeniul energetic.
Forumului Marii Negre pentru Energii Regenerabile a debutat astazi si este organizat de catre Patronatele Romanesti din Industrie: Romania, FPEN - Federatia Patronala Energia, SUNE - Asociatia Patronala Surse Noi de Energie si Consiliul Judetean Prahova, cu sprijinul Ministerului Afacerilor Externe si al Ministerului Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri.
Evenimentul se desfasoara in intervalul 8-10 noiembrie, la hotelul Intercontinental din Bucuresti.


Plasează articolul în:
google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 
 
Prima   Contact   Harta
vizitatori: 849456
sus
B2B and B2C solutions , Branding & Graphic Design Services,Website Design and Development , E-Commerce Systems,Software Application Architecture and Development,Multimedia solutions , 2D/3D modeling & animation solutions,Video & Post Production Creat de Trimaran
 
Profilul energetic al tarii   /   Cadrul legislativ   /   Studii de caz   /   Profiliurile INP/CN   /   Planuri de afaceri   /   Constientizare   /   Publicaţii   /   Noutati
Tel. +373 22 232247   /  Fax. +373 22 232247

Adresa: Str. Mitropolit Dosoftei 156a, bir. 37, mun. Chisinau, Republica Moldova