Prima Contact Harta
 Română  English
 
 
Prima / Noutati / Guvernul SUA a dat undă verde celui mai mare complex energetic solar din lume
Guvernul SUA a dat undă verde celui mai mare complex energetic solar din lume
26.10.2010  
Accesări: 721   
imprimare
http://www.money.ro/guvernul-sua-a-dat-unda-verde-celui-mai-mare-complex-energetic-solar-din-lume_750241.html

Guvernul american a dat undă verde construirii celui mai mare complex de energie solară din lume. Proiectul va putea asigura energia electrică pentru 750 de mii de locuinţe.

Proiectul derulat de firma Solar Millennium se va intinde pe 2.842 hectare in localitatea Blythe din California. Complexul, format din patru centrale solare cu o capacitate individuala de 250 mégawati, va putea putea asigura energia electrică pentru 300 de mii pana la 750 de mii de locuinţe. Ministrul Afacerilor interne, Ken Salazar, a declarat că Guvernul a aprobat derularea proiectului şi a anunţat că firma care îl dezvoltă va putea beneficia de un credit preferential de 1,9 miliarde de dolari din partea ministerului american al Energiei.
Complexul se inscrie in seria de proiecte energetice bazate pe surse regenerabile care au primit recent unda verde in Statele Unite. La inceputul lui octombrie, Guvernul a autorizat alte cinci proiecte similare, dintre care patru in California si unul in Nevada.
 

Plasează articolul în:
google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 
 
Prima   Contact   Harta
vizitatori: 851305
sus
B2B and B2C solutions , Branding & Graphic Design Services,Website Design and Development , E-Commerce Systems,Software Application Architecture and Development,Multimedia solutions , 2D/3D modeling & animation solutions,Video & Post Production Creat de Trimaran
 
Profilul energetic al tarii   /   Cadrul legislativ   /   Studii de caz   /   Profiliurile INP/CN   /   Planuri de afaceri   /   Constientizare   /   Publicaţii   /   Noutati
Tel. +373 22 232247   /  Fax. +373 22 232247

Adresa: Str. Mitropolit Dosoftei 156a, bir. 37, mun. Chisinau, Republica Moldova