Prima Contact Harta
 Română  English
 
 
Prima / Noutati / Fostul dispensar comunal din Copaceni, echipat cu panouri solare
Fostul dispensar comunal din Copaceni, echipat cu panouri solare
25.10.2010  
Accesări: 776   
imprimare
http://www.green-report.ro/stiri/fostul-dispensar-comunal-din-copaceni-echipat-cu-panouri-solare

Fostul dispensar din comuna Copaceni, judetul Ilfov, isi va reduce dramatic facturile la incalzire dupa finalizarea unui ambitios proiect de reabilitare termica si de instalare de panouri solare pe cladire. Proiectul-pilot, de promovare a energiei solare la nivelul comunitatilor locale, este derulat de Asociatia Expertilor de Mediu, in parteneriat cu asociatia Euro Consens si Primaria Copaceni.

In cadrul proiectului au fost deja finalizata reabilitarea termica a fostului dispensar – contributie a Primariei Copaceni, care a inclus si montarea de geamuri tip termopan, precum si instalarea unui sistem modern termo-solar compus din 4 panouri solare. Sistemul a fost montat in paralel cu sistemul de incalzire centralizat si centrala pe gaz natural.
Acesta permite atat utilizarea directa a apei calde menajere (50-70 grade Celsius) produse exclusiv de sistemul termo-solar, cat si preincalzirea apei ce intra apoi in sistemul de incalzire pe gaze naturale – rezultand o importanta economie la incalzire. Sistemul va reprezenta de-acum incolo o sursa ieftina, sigura si curata de apa calda menajera pentru toti ocupantii cladirii. Temperatura apei produsa de sistemul ST la inceputul lunii octombrie 2010 era de 62 grade Celsius.
”Dupa un prim proiect de succes constand in reabilitarea unui teren degradat prin depozitarea deseurilor si transformarea sa intr-un parc minunat, rod al parteneriatului cu Asociatia Expertilor de Mediu, iata ca a venit vremea sa trecem si la economie... de energie. Am fost incantati de acest proiect din prima clipa si dorim sa il putem extinde, astfel incat toate scolile si institutiile publice din comuna Copaceni sa beneficieze de panouri solare, in viitorul apropiat”, a declarat Ioan Radulescu, primarul comunei Copaceni.
Proiectul este finantat de guvernele Islandei, Principatului Liechtenstein si Norvegiei, prin intermediul Mecanismului Financiar al Spaţiului Economic European (SEE) - Fondul pentru Organizaţii Neguvernamentale, Componenta Protectia Mediului. Acesta a inclus activitati de promovare a avantajelor si beneficiilor utilizarii energiei termo-solare la nivelul administratiei publice locale din judetul Ilfov.


Plasează articolul în:
google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 
 
Prima   Contact   Harta
vizitatori: 850995
sus
B2B and B2C solutions , Branding & Graphic Design Services,Website Design and Development , E-Commerce Systems,Software Application Architecture and Development,Multimedia solutions , 2D/3D modeling & animation solutions,Video & Post Production Creat de Trimaran
 
Profilul energetic al tarii   /   Cadrul legislativ   /   Studii de caz   /   Profiliurile INP/CN   /   Planuri de afaceri   /   Constientizare   /   Publicaţii   /   Noutati
Tel. +373 22 232247   /  Fax. +373 22 232247

Adresa: Str. Mitropolit Dosoftei 156a, bir. 37, mun. Chisinau, Republica Moldova