Prima Contact Harta
 Română  English
 
 
Prima / Noutati / Retea energetica Google pentru doua milioane de locuinte
Retea energetica Google pentru doua milioane de locuinte
12.10.2010  
Accesări: 571   
imprimare
http://www.green-report.ro/stiri/retea-energetica-google-pentru-doua-milioane-de-locuinte-nbsp-nbsp

Google va investi intr-un proiect de constructie a unei retele de transport a energiei generata de mai multe parcuri eoliene localizate in largul coastei de Est a SUA, care va aproviziona 1,9 milioane de locuinte in trei state americane, relateaza Bloomberg, citat de Mediafax.

Grupul IT va cumpara 37,5% din proiect, a anuntat directorul departamentului de energie regenerabila, Rick Needham, pe blogul Google.
Costurile totale sunt estimate la cinci miliarde de dolari, iar Google va investi, in faza initiala, 200 de milioane de dolari, potrivit companiei Trans-Elect Development, care coordoneaza dezvoltarea proiectului, citata de cotidianul New York Times.
Reteaua energetica şi implicarea Google vor ajuta la dezvoltarea energiei regenerabile in SUA, considera Charlie Hodges, analist la Bloomberg New Energy Finance din Londra.
Google şi Good Energies, companie de investitii in energie regenerabila, au convenit sa cumpere fiecare participatii de 37,5% in proiectul de constructie a retelei de transport a energiei, insa pachetele de actiuni ar urma sa scada odata cu atragerea de noi investitori, potrivit New York Times.
Reteaua electrica va avea o lungime de 350 de peste 560 de kilometri si va conecta capacitati instalate de 6.000 de MW. Studiul de fezabilitate ar urma sa se desfasoare in 2013, iar prima faza a proiectului ar putea fi implementata in 2016.


Plasează articolul în:
google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 
 
Prima   Contact   Harta
vizitatori: 846619
sus
B2B and B2C solutions , Branding & Graphic Design Services,Website Design and Development , E-Commerce Systems,Software Application Architecture and Development,Multimedia solutions , 2D/3D modeling & animation solutions,Video & Post Production Creat de Trimaran
 
Profilul energetic al tarii   /   Cadrul legislativ   /   Studii de caz   /   Profiliurile INP/CN   /   Planuri de afaceri   /   Constientizare   /   Publicaţii   /   Noutati
Tel. +373 22 232247   /  Fax. +373 22 232247

Adresa: Str. Mitropolit Dosoftei 156a, bir. 37, mun. Chisinau, Republica Moldova