Prima Contact Harta
 Română  English
 
 
Prima / Noutati / Britanicii au cel mai mare parc eolian marin din lume
Britanicii au cel mai mare parc eolian marin din lume
24.09.2010  
Accesări: 801   
imprimare
http://www.green-report.ro/stiri/britanicii-au-cel-mai-mare-parc-eolian-marin-din-lume-vezi-video

Cel mai mare parc eolian marin din lume a fost inaugurat joi in Kent, sud-estul Marii Britanii, ca parte a eforturilor acestei tari de a utiliza cat mai multa energie curata, informeaza “The Independent”.

Parcul Thanet este alcatuit din 100 de turbine eoliene si a fost construit de catre grupul energetic suedez Vattenfall, in Marea Nordului. Eolienele din largul marii vor produce suficienta electricitate cat pentru alimentarea unui oras cu 200.000 de locuitori. Numarul turbinelor va creste la 341 in urmatorii patru ani.
Odata cu deschiderea acestui parc, productia totala de energie eoliana din Marea Britanie se va ridica la cinci gigawati, mai exact, energie suficienta pentru alimentarea intregii Scotii.
Fiecare turbina eoliana din parcul Thanet are o inaltime de 115 metri, iar suprafata totala a parcului este egala cu 4.000 de terenuri de fotbal. Investitia se ridica la peste 900 milioane de euro.
In prezent, doar 3% din energia Marii Britanii provine din surse regenerabile, iar autoritatile si-au propus ca, pana in 2020 acest procent sa se ridice la 15%. Marea Britanie are 250 de parcuri eoliene, dintre care 12 sunt in largul marii.


Plasează articolul în:
google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 
 
Prima   Contact   Harta
vizitatori: 849385
sus
B2B and B2C solutions , Branding & Graphic Design Services,Website Design and Development , E-Commerce Systems,Software Application Architecture and Development,Multimedia solutions , 2D/3D modeling & animation solutions,Video & Post Production Creat de Trimaran
 
Profilul energetic al tarii   /   Cadrul legislativ   /   Studii de caz   /   Profiliurile INP/CN   /   Planuri de afaceri   /   Constientizare   /   Publicaţii   /   Noutati
Tel. +373 22 232247   /  Fax. +373 22 232247

Adresa: Str. Mitropolit Dosoftei 156a, bir. 37, mun. Chisinau, Republica Moldova