Prima Contact Harta
 Română  English
 
 
Prima / Noutati / CEZ a obtinut certificate verzi pentru parcul eolian de la Fantanele
CEZ a obtinut certificate verzi pentru parcul eolian de la Fantanele
20.09.2010  
Accesări: 672   
imprimare
http://www.green-report.ro/stiri/cez-obtinut-certificate-verzi-pentru-parcul-eolian-de-la-fantanele

Agentia Nationala de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE) din Romania a decis sa elibereze certificate verzi pentru energia electrica generata in prima faza a proiectului eolian de la Fantanele, potrivit unui comunicat remis de CEZ. Vineri, 17 septembrie, Tomis Team, una din companiile Grupului in Romania, a primit deja certificatele verzi pentru luna august a acestui an.

Constructia primei etape a parcului eolian CEZ, cea de la Fantanele, este aproape finalizata, potrivit reprezentantilor companiei. Parcul eolian CEZ a inceput deja sa genereze energie cu cele aproape o suta de turbine conectate. Ca urmare a punerii in functiune a primei etape a parcului eolian, Grupul CEZ a obtinut si licenta de productie pentru instalatiile de la Fantanele.
„Am realizat o etapa foarte importanta a proiectului. Prin Parcul de la Fantanele, Grupul CEZ livreaza deja energie in sistemul national. Certificatele verzi emise catre Parcul eolian vor spori considerabil lichiditatea pe piata care va deveni astfel mult mai activa”, a declarat Ondrej Safar, project managerul Parcului eolian CEZ.
Sprijin pentru investitiile in regenerabile
Schema de suport cu certificate verzi sprjina investitiile in resurse regenerabile, inlesnind Romaniei atingerea standardelor impuse de Uniunea Europeana privind procentajul de energie regenerabila din productia totala la nivel national. Certificatele verzi valabile pentru tranzactionare sunt eliberate pentru energia electrica produsa din toate tipurile de resurse regenerabile.
Fiecare furnizor de energie catre consumatorii finali are obligatia de a
cumpara o cota de certificate verzi proportionala cu cantitatea de electricitate vanduta. Cota obilgatorie anuala de certificate verzi pentru anii 2010 – 2012 este de 8,3% din totalul energiei vandute.
Dupa conectarea celei de a doua parti a proiectului, cea de la Cogealac, Parcul eolian CEZ va avea o putere instalata de 600 MW.
 

 

Plasează articolul în:
google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 
 
Prima   Contact   Harta
vizitatori: 851698
sus
B2B and B2C solutions , Branding & Graphic Design Services,Website Design and Development , E-Commerce Systems,Software Application Architecture and Development,Multimedia solutions , 2D/3D modeling & animation solutions,Video & Post Production Creat de Trimaran
 
Profilul energetic al tarii   /   Cadrul legislativ   /   Studii de caz   /   Profiliurile INP/CN   /   Planuri de afaceri   /   Constientizare   /   Publicaţii   /   Noutati
Tel. +373 22 232247   /  Fax. +373 22 232247

Adresa: Str. Mitropolit Dosoftei 156a, bir. 37, mun. Chisinau, Republica Moldova