Prima Contact Harta
 Română  English
 
 
Prima / Noutati / Transelectrica va investi 250 milioane euro in racordarea eolienelor la retea
Transelectrica va investi 250 milioane euro in racordarea eolienelor la retea
10.09.2010  
Accesări: 714   
imprimare
http://www.green-report.ro/stiri/marea-britanie-cresterea-tintelor-de-emisii-un-pas-riscant

Comisia pentru Schimbari Climatice a guvernului britanic a atentionat coalitia aflata la putere ca ar trebui sa se concentreze pe atingerea tintelor de energie regenerabila deja asumate, in loc sa stabileasca obriective mai ambitioase, dar mai greu de indeplinit, scrie “The Guardian”.

Intr-o scrisoare adresata secretarului pe Energie, Chris Huhne, Comisia pentru Schimbari Climatice a precizat ca este nevoie de o accelerare a ritmului reformelor pentru ca Marea Britanie sa isi poata produce 15% din energie din surse regenerabile pana in 2020, tinta obligatorie impusa de UE. In prezent, in Marea Britanie, doar 3% din energia folosita in transporturi, incalzire si electricitate provine din surse regenerabile.
Liberal-democratii au promis in campania electorala ca vor creste tintele pentru electricitatea din surse regenerabile de la 30%, cat doresc britanicii sa atinga pana in 2020, pana la 40%, in conditiile in care in 2009 au generat numai 6,6%. Insa Comisia, organism creat pentru a stabili si a monitoriza bugetul pentru energie regenerabila, a avertizat ca guvernul se afla deja la un pas de a rata tintele existente. Presedintele Comisiei a precizat ca ridicarea stachetei ar putea atrage dupa sine costuri foarte mari.
Guvernul spera sa atinga tinta pentru 2020 in principal cu ajutorul energiei eoliene, biomasei si incalzirii cu biogaz si al autoturismelor pe baza de biocombustibili.
In raspunsul sau la scrisoarea Comisiei, Huhne a mentionat ca Marea Britanie are a treia cea mai mica proportie de energie din surse regenerabile din UE si ca trebuie sa profite de resursele pe care le are pentru a creste cifrele.
http://www.green-report.ro/stiri/transelectrica-va-investi-250-milioane-euro-racordarea-eolienelor-la-retea

Transelectrica (TEL) va investi, in urmatorii cinci-sase ani, in zona Dobrogei, aproximativ 250 milioane euro pentru constuctia a opt statii de transformare si a liniilor electrice care vor conecta la sistemul national o capacitate de pana la 4.000 MW instalati in centrale eoliene, informeaza Mediafax.

"Aceste investitii vor fi corelate cu planurile investitorilor in centrale eoliene", a declarat, miercuri, seful directiei de strategie corporativa din companie, Razvan Purdila.
Potrivit lui Purdila, in acest moment exista contracte de racordare la sistemul national pentru aproximativ 3.600 MW instalati in centrale eoliene.
Transelectrica este controlata de stat, prin Ministerul Economiei.


Plasează articolul în:
google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 
 
Prima   Contact   Harta
vizitatori: 853116
sus
B2B and B2C solutions , Branding & Graphic Design Services,Website Design and Development , E-Commerce Systems,Software Application Architecture and Development,Multimedia solutions , 2D/3D modeling & animation solutions,Video & Post Production Creat de Trimaran
 
Profilul energetic al tarii   /   Cadrul legislativ   /   Studii de caz   /   Profiliurile INP/CN   /   Planuri de afaceri   /   Constientizare   /   Publicaţii   /   Noutati
Tel. +373 22 232247   /  Fax. +373 22 232247

Adresa: Str. Mitropolit Dosoftei 156a, bir. 37, mun. Chisinau, Republica Moldova