Prima Contact Harta
 Română  English
 
 
Prima / Noutati / RoEnergy: Parc eolian pe o pasune comunala din judetul Arad
RoEnergy: Parc eolian pe o pasune comunala din judetul Arad
28.08.2010  
Accesări: 930   
imprimare
http://www.green-report.ro/stiri/roenergy-parc-eolian-pe-o-pasune-comunala-din-judetul-arad

Primaria Barsa, din judetul Arad, a scos la licitatie 32 de hectare de teren pentru realizarea unui parc eolian de catre o companie spaniola.

Vestea deschiderii unui parc eolian in judetul Arad a atras atentia investitorilor in energie eoliana, care au inceput sa se uite si catre partea de vest a Romaniei. Acesta este si motivul pentru care organizatorii targului RoEnergy, programat inte 18-20 noiembrie la Timisoara, isi propun sa puna fata in fata dezvoltatori, beneficiari si autoritati.
Potrivit Mediafax, primaria comunei aradene Barsa, localitate situata la circa 75 de kilometri de Arad, va scoate la licitatie o suprafata de 32 de hectare din pasunea comunala, avand ca destinatie realizarea unui parc eolian. Masura a fost luata dupa ce o companie din Spania a solicitat terenul pentru a amplasa pana la 40 de statii eoliene.
Desi primarul n-a facut inca public numele companiei, el a indicat ca este vorba de o firma din Spania, profilata pe dezvoltarea si exploatarea de parcuri eoliene, care detine si alte asemenea parcuri în Europa.
Potrivit autoritatilor locale, investitia de la Barsa s-ar putea ridica la peste 100 de milioane de euro.
"Dupa un an de masuratori, reprezentantii companiei spaniole ne-au transmis ca vantul este suficient de puternic, de pana la opt metri pe secunda, desi ar fi fost de ajuns pana la patru metri pe secunda. In consecinta, compania ne-a transmis ca vrea sa amplaseze pana la 40 de statii eoliene de producere a energiei electrice", a precizat primarul Avram Ciev.
RoEnergy, targ international de energii regenerabile si eficienta energetica in constructii, organizat de Aida Australis SRL, se va desfasura la Pavilion Expovest din Timisoara in zilele de 18,19 si 20 noiembrie 2010.

Plasează articolul în:
google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 
 
Prima   Contact   Harta
vizitatori: 848601
sus
B2B and B2C solutions , Branding & Graphic Design Services,Website Design and Development , E-Commerce Systems,Software Application Architecture and Development,Multimedia solutions , 2D/3D modeling & animation solutions,Video & Post Production Creat de Trimaran
 
Profilul energetic al tarii   /   Cadrul legislativ   /   Studii de caz   /   Profiliurile INP/CN   /   Planuri de afaceri   /   Constientizare   /   Publicaţii   /   Noutati
Tel. +373 22 232247   /  Fax. +373 22 232247

Adresa: Str. Mitropolit Dosoftei 156a, bir. 37, mun. Chisinau, Republica Moldova