Prima Contact Harta
 Română  English
 
 
Prima / Noutati / Le Monde: Litoralul românesc, noul "El Dorado" pentru energia eoliană
Le Monde: Litoralul românesc, noul "El Dorado" pentru energia eoliană
15.08.2010  
Accesări: 740   
imprimare
http://www.realitatea.net/le-monde-litoralul-romanesc-noul-el-dorado-pentru-energia-eoliana_730605.html

Litoralul românesc, cu regiuni izolate în care sărăcia sare în ochi, iar vântul este singura certitudine, devine noul "El Dorado" pentru industria energiei eoliene, atrăgând nume precum CEZ, care instalează cel mai mare complex eolian terestru din Europa, titrează publicaţia Le Monde.

Grupul ceh CEZ instalează la Fântânele, din noiembrie 2008, cel mai mare complex eolian terestru din Europa. Proiectul vine ca o binecuvântare pentru ţărani, care au pus la dispoziţia grupului terenul, pentru care primesc până la 3.000 de euro pe an, scriu jurnaliştii francezi.
Proiectul CEZ a trecut în acest an de prima etapă, respectiv instalarea a 115 eoliene, dintr-un total de 139, la Fântânele. Grupul intenţionează ca până în 2011 să construiască încă 101 eoliene în satul vecin Cogealac. În total, cele 240 de instalaţii vor avea o putere de 600 de MW, catitate echivalentă cu cea generată de reactorul nuclear de la Cernavodă.
Povestea de succes a eolienelor din Fântânele a atras atenţia şi altor investitori în căutarea vântului care aduce bani. Astfel, grupul spaniol Iberdrola, numărul unu în lume pe piaţa de profil, a deschis un birou la Bucureşti şi a anunţat că este pregătit să investească circa două miliarde de euro într-un parc eolian amplasat în apropierea Mării Negre.


Plasează articolul în:
google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 
 
Prima   Contact   Harta
vizitatori: 848705
sus
B2B and B2C solutions , Branding & Graphic Design Services,Website Design and Development , E-Commerce Systems,Software Application Architecture and Development,Multimedia solutions , 2D/3D modeling & animation solutions,Video & Post Production Creat de Trimaran
 
Profilul energetic al tarii   /   Cadrul legislativ   /   Studii de caz   /   Profiliurile INP/CN   /   Planuri de afaceri   /   Constientizare   /   Publicaţii   /   Noutati
Tel. +373 22 232247   /  Fax. +373 22 232247

Adresa: Str. Mitropolit Dosoftei 156a, bir. 37, mun. Chisinau, Republica Moldova