Prima Contact Harta
 Română  English
 
 
Prima / Noutati / Combustibilul viitorului, tot carbunele
Combustibilul viitorului, tot carbunele
15.02.2010  
Accesări: 1305   
imprimare
http://www.green-report.ro/stiri/pcombustibilul-viitorului-tot-carbunelep

Carbunele ramane in continuare combustibilul viitorului. Potrivit Agentiei Internationale pentru Energie (AIE), carbunele va acoperi 29% din cerintele energetice globale in 2030, spre deosebire de 26% in 2006, se arata intr-un raport al companiei Deloitte. VEZI RAPORT

Pentru satisfacerea acestei cereri in crestere, productia de carbune este estimata sa se majoreze cu aproximativ 60% de astazi si pana in 2030. O mare parte a acestei cresteri va proveni din tarile care nu fac parte din OCDE, inclusiv China si India, care-si vor dubla productia de carbune, se mai precizeaza in raport.
„Raportul de fata prezinta o perspectiva asupra viitorului apropiat [....]. Desi unele tendinte identificate de raport nu se aplica in cazul unei industrii cu impact national si partial regional si insuficient dezvoltate precum cea a Romaniei, tara noastra trebuie sa se alinieze in final la aceleasi nivele de eficienta si standarde tehnologice de protectie a mediului”, a declarat Valeriu Binig, director Servicii Financiare Energie si Resurse in cadrul Deloitte Romania.
Cresterea eficientei energetice, accelerarea productiei de energie regenerabila si dezvoltarea tehnologiilor de tip Smart Grid sunt in topul prioritatilor pe agenda companiilor din industria Energiei si Resurselor (E&R), potrivit raportului global Deloitte Energy Predictions 2010.
Fara risipa: Eficienta energetica devine din optiune o necesitate
In ciuda recesiunii economice recente, consumul de energie din intreaga lume ar putea creste in medie cu 1,6 procente pe an intre 2006 si 2030 – o crestere totala de 45%. Construirea mai multor centrale alimentate cu combustibili fosili nu pare sa fie raspunsul, atat din punct de vedere economic, cat si de mediu.
In 2010, lumea va asista probabil la eforturile sporite de conservare si eficientizare a consumului energetic atat din partea consumatorilor, cat si a companiilor. Cresterea capacitatii nu este raspunsul, o mai mare eficienta energetica este raspunsul. Tehnologiile necesare conservarii energiei exista deja.
„Pe termen lung trebuie sa recunoastem ca energia are un rol foarte important, iar consumul de energie afecteaza fiecare om de pe aceasta planeta, intr-un context in care populatia creste, iar economiile emergente devin o parte tot mai importanta a economiei mondiale. Nevoia de energie sporeste constant, in timp ce progresul tehnologic atrage progres economic, eficienta imbunatatita si un grad sporit de protectie a mediului”, spune Farrukh Khan, partener si lider al Industriei Energiei si Resurselor in cadrul Deloitte Balcani.
Fiecare electron conteaza: ascensiunea tehnologiei Smart Grid
Companiile de electricitate si utilitati se vor confrunta cu noi tendinte, cea mai importanta fiind dezvoltarea tehnologiei Smart Grid, care poate revolutia industria prin scaderea consumului de energie cu pana la 30%, ceea ce reduce si necesitatea de a construi noi centrale electrice.
Estimarile arata ca electricitatea va acoperi o parte tot mai mare din cererea totala de energie la nivel mondial, ea fiind forma cu cea mai rapida rata de raspandire in randul consumatorului final in urmatorul deceniu.
Date fiind cresterea si importanta electricitatii in intreaga lume, este surprinzator ca eficienta medie a retelelor de electricitate existente pe glob este in jur de 33%. Prin comparatie, retelele bazate pe tehnologia de ultima ora au o eficienta de 60%.
Tehnologiile de tip Smart Grids pot reduce dramatic nevoia de a construi noi centrale electrice sau de a exploata surse de generare care pun in pericol mediul inconjurator, se mentineaza in raportul Deloitte.


Plasează articolul în:
google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 
 
Prima   Contact   Harta
vizitatori: 970111
sus
B2B and B2C solutions , Branding & Graphic Design Services,Website Design and Development , E-Commerce Systems,Software Application Architecture and Development,Multimedia solutions , 2D/3D modeling & animation solutions,Video & Post Production Creat de Trimaran
 
Profilul energetic al tarii   /   Cadrul legislativ   /   Studii de caz   /   Profiliurile INP/CN   /   Planuri de afaceri   /   Constientizare   /   Publicaţii   /   Noutati
Tel. +373 22 232247   /  Fax. +373 22 232247

Adresa: Str. Mitropolit Dosoftei 156a, bir. 37, mun. Chisinau, Republica Moldova