Prima Contact Harta
 Română  English
 
 
Prima / CADRUL INTERNAŢIONAL / Materiale informaţionale / Noutăţi / COP15 a scazut valoarea certificatelor de carbon
COP15 a scazut valoarea certificatelor de carbon
22.12.2009  
Accesări: 257   

Votează: 0.0/5 (0 Voturi )

imprimare
http://www.green-report.ro/stiri/pcop15-scazut-valoarea-certificatelor-de-carbonp

Contractele pentru certificatele de dioxid de carbon au inchis, luni, la cel mai redus nivel din ultimele sase luni, investitorii fiind dezamagiti de acordul incheiat la Copenhaga pentru combaterea incalzirii globale, transmite Reuters, citat de Mediafax.

Astfel, contractele futures pentru certificatele aferente lunii decembrie 2010 au inchis in scadere cu 8,62%, la 12,41 euro pe tona, dupa un minim de 12,28 euro pe tona atins in ultima ora de tranzactii.
Piata a reactionat la rezultatul dezamagitor al summitului de la Copenhaga, acordul incheiat de SUA, China si alte state emergente fiind departe de obiectivele initiale.
Traderii considera ca unele companii au incercat sa sustina preturile la circa 12,6 euro pe tona, de teama ca inchiderea tranzactiilor sub acest nivel va duce la noi scaderi.
Pietele au anticipat saptamana trecuta ca un acord sub asteptari la Copenhaga va determina reducerea cotatiilor certificatelor. In conditiile in care acordul convenit la summit a fost sub asteptari, Uniunea Europeana a refuzat sa majoreze la 30% tinta de reducere a emisiilor poluante pana in 2020, comparativ cu nivelul din 1990, de la 20%.
O astfel de masura ar fi dus la cresterea cererii pentru certificate de dioxid de carbon. Traderii anticipeaza ca preturile certificatelor ar putea cobori la circa 12,2 euro pe tona in aceasta saptamana, aproape de un minim al ultimelor opt luni si jumatate, de 12,15 euro.
Acordul de la Copenhaga, un document de numai trei pagini, fixeaza ca obiectiv limitarea incalzirii planetei la 2 grade Celsius in raport cu nivelurile preindustriale, in decurs de zece ani, dar nu obliga tarile semnatare sa ia masuri de combatere a acestui proces.
Documentul prevede de asemenea alocarea a 30 de miliarde de dolari pe termen scurt (anii 2010, 2011 si 2012), apoi o crestere pana la 100 de miliarde de dolari pana in 2020, destinati cu prioritate tarilor celor mai vulnerabile, pentru a le ajuta sa se adapteze la impactul schimbarilor climatice.


Plasează articolul în:
google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 
Comentarii Adaugă comentariu
Nume, Prenume *:
E-mail:
Comentariu * caractere rămase:
 
Prima   Contact   Harta
vizitatori: 963555
sus
B2B and B2C solutions , Branding & Graphic Design Services,Website Design and Development , E-Commerce Systems,Software Application Architecture and Development,Multimedia solutions , 2D/3D modeling & animation solutions,Video & Post Production Creat de Trimaran
 
Profilul energetic al tarii   /   Cadrul legislativ   /   Studii de caz   /   Profiliurile INP/CN   /   Planuri de afaceri   /   Constientizare   /   Publicaţii   /   Noutati
Tel. +373 22 232247   /  Fax. +373 22 232247

Adresa: Str. Mitropolit Dosoftei 156a, bir. 37, mun. Chisinau, Republica Moldova