Prima Contact Harta
 Română  English
 
 
Prima / CADRUL INTERNAŢIONAL / Materiale informaţionale / Noutăţi / Topirea gheţarilor ar putea provoca pagube de 28.000 miliarde de dolari în oraşele de coastă
Topirea gheţarilor ar putea provoca pagube de 28.000 miliarde de dolari în oraşele de coastă
23.11.2009  
Accesări: 160   

Votează: 0.0/5 (0 Voturi )

imprimare
http://www.mediafax.ro/stiinta-sanatate/topirea-ghetarilor-ar-putea-provoca-pagube-de-28-000-miliarde-de-dolari-in-orasele-de-coasta-5126016/

Inundaţiile din peste o sută de mari oraşe de coastă provocate de topirea gheţarilor ar putea provoca pagube de până la 28.000 de miliarde de dolari în 2050, potrivit unui studiu realizat de Fondul Mondial pentru Natură (WWF) publicat luni.

"Dacă temperatura va înregistra o creştere între 0,5 şi 2 grade până în 2050, este posibil ca nivelul mării să crească cu o jumătate de metru, provocând importante pagube financiare", a explicat responsabilul cu probleme de Climă şi energie din cadrul WWF Elveţia, Ulrike Saul.

Un astfel de scenariu privind creşterea nivelului mărilor ar provoca pagube de până la 28.000 de miliarde de dolari (18.840 de miliarde de euro) în cele mai importante 136 de oraşe-port ale lumii, relevă studiul la care a participat compania germană de asigurări Allianz.

"Dacă politicile actuale în materie de protecţie a mediului nu se modifică, este mai probabil să înregistrăm o creştere de 2 grade în 2050", a insistat Saul.

Coasta de nord a Statelor Unite este o regiune care ar trebui să fie "supraproporţional" afectată de nivelul mării, care ar putea astfel să crească cu încă 15 centimetri faţă de media la nivel mondial.

La New York, "o creştere a nivelului mării ar putea fi agravată de o creştere a frecvenţei şi gravităţii furtunilor şi uraganelor", continuă studiul.

Asociat ridicării nivelului mării, un uragan de categoria 4 care loveşte acest oraş ar putea genera în 2050 pagube materiale de peste 5.000 de miliarde de dolari, faţă de 1.000 de miliarde la ora actuală, potrivit WWF.

"Acesta este motivul pentru care trebuie să facem tot posibilul ca să împiedicăm o creştere a temperaturii mai mare de două grade faţă de temperaturile preindustriale", avertizează unul dintre directorii WWF Elveţia, Walter Vetterli.

Pentru a atinge acest obiectiv, ţările industrializate vor trebui să îşi reducă emisiile de dioxid de carbon cu 40 la sută până în 2020, estimează organizaţia, cerând guvernelor care vor participa la summitul ONU privind clima din decembrie, de la Copenhaga, să adopte "un acord ambiţios şi coercitiv" care să înlocuiască protocolul de la Kyoto, ce va expira în 2012.


Plasează articolul în:
google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 
Comentarii Adaugă comentariu
Nume, Prenume *:
E-mail:
Comentariu * caractere rămase:
 
Prima   Contact   Harta
vizitatori: 969448
sus
B2B and B2C solutions , Branding & Graphic Design Services,Website Design and Development , E-Commerce Systems,Software Application Architecture and Development,Multimedia solutions , 2D/3D modeling & animation solutions,Video & Post Production Creat de Trimaran
 
Profilul energetic al tarii   /   Cadrul legislativ   /   Studii de caz   /   Profiliurile INP/CN   /   Planuri de afaceri   /   Constientizare   /   Publicaţii   /   Noutati
Tel. +373 22 232247   /  Fax. +373 22 232247

Adresa: Str. Mitropolit Dosoftei 156a, bir. 37, mun. Chisinau, Republica Moldova